Održana četvrta sjednica Mješovite komisije za praćenje implementacije Ugovora

Članovi/ce Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici/e Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali/e su četvrtu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 07. jula 2015. godine, u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Na sjednici je analiziran stepen realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica Mješovite komisije, te izraženo zadovoljstvo stepenom realizacije utvrđenih zaključaka i ostvarenom saradnjom u prethodnom periodu. Islamska zajednica je u prethodnom periodu, u koordinaciji sa Agencijom za radio difuziju izdejstvovala dobijanje radio frekvencija za radio Islamske zajednica u Crnoj Gori na osam lokacija. Od dobijenih osam lokacija, za tri su stvoreni uslovi za funkcionisanje radio stanica (Podgorica, Ulcinj i Rožaje), dok će se za preostalih pet u narednom periodu obezbijediti potrebna oprema.

Na sjednici komisije bilo je riječi o primjeni ishrane po halal principu u zdravstvenim ustanovama kojima su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Islamska zajednica u Crnoj Gori, u protekloj godini, obezbijedili  deset setova rosfrajnog posuđa za pripremu hrane po halal principu. Takođe, članovi/ce komisije razmatrali su mogućnost obezbijeđivanja uslova za poštovanje standarda halal ishrane i u ostalim ustanovama socijalne, zdravstvene zaštite, kao i u ustanovama zatvorenog tipa, gdje postoji potreba za istom.

Zaključeno je da će Mješovita komisija i dalje predano raditi na sprovođenju Ugovora kako bi se riješila sva pitanja od zajedničkog interesa u cilju rješavanja.

Mješovita komisija aktivno doprinosi  prevazilaženju   problema sa kojima se susreće Islamska zajednica, i saradjuje sa ostalim državnim institucijama kojima je u obavezi obezbjeđivanje poštovanje prava i zaštita svih građana/ki Crne Gore.

izvor: minmanj.gov.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.