Jetimi – briga Islamske zajednice

Islamska zajednica u Crnoj Gori posvećuje posebnu pažnju brizi o osjetljivim društvenim kategorijama, u šta spadaju jetimi i djeca bez roditeljskog staranja, istakao je reis Rifat ef. Fejzić na poslednjem u ciklusu druženja sa jetimima koji je upriličen u zgradi Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.


Posebno je pandemija i njene tragične posljedice uticale su na rast broja jetima u Crnoj Gori. Zbog toga, posredstvom humanitaranih organizacija iz Turske, Kuvajta i Katara, posredstvom dobrotvora Islamska zajednica finansijski pomaže tri stotine jetima do starosne dobi od 18 godina.


Sa ciljem snaženja osjećaja dužnosti brige prema jetimima, proteklih dana organizovano je druženje sa jetimima i njihovim starateljima u Ulcinju, Rožajama i Podgorici.
Druženju u Podgorici prisustvovao jee reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

On je podsjećajući na kur'anski imperativ i sunnetom obećane benefite starateljima jetima, reis Fejzić je istakao da će Islamska zajednica u Crnoj Gori, uz pomoć dobrotvora brinuti o jetimima, kao i svim drugim kategorijama društva.


Projektima kojima se pažnja fokusira na brigu o jetitima koordinira Brunilda Kajoshaj, asistentica u Upravi za kontakte sa inostranstvom u Mešihatu Islamske zajednice.

Ona ističe da institucionalna briga o jetimima nameće obavezu da se sazna za svakog jetima bez jednog ili oba roditelja, te da mu Islamska zajednica pruži materijalnu i moralnu podršku.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.