Rifat Fejzić reizabran za Reisa

Rifat ef. Fejzić reizabran je za Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor Reisa održanoj danas u Podgorici.

Kao kandidat dvanaest medžlisa i jedini kandidat za Reisa, Rifat ef. Fejzić tajnim glasanjem dobio je 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Uoči početka zasijedanja prisutni su proučili Fatihu za duše predsjednika Medžlisa Bijelo Polje Harisa Kurćehajića, bivšeg muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića i bivšeg muftiju Islamske zajednice Kosova dr Redžepa Boje.

Nakon izbora za novi šestogodišnji mandat reis Fejzić poručio je da će nastaviti sa unapređenjem vjerske infrastrukture i podmlađivanjem kadrovskog potencijala. Naglasio je zadovoljstvo učešćem žena u izbornom procesu.

Rifat Fejzić funkciju Reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru. Govori Turski jezik. Oženjen je i otac troje djece.

Podgorica, 7.11.2021. godine.

Informativna služba Mešihata
Islamske zajednice u Crnoj Gori

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.