Direktor medrese posjetio džemate Vezirove džamije u Gusinju i Bandžovo brdo u Rožajama

rahman u gusinjuGusinje/Rožaje – Direktor medrese Rahman ef. Kačar posjetio je Odbor IZ Gusinje. On je bio gost na iftaru kojeg su priredili  predsjednik Odbora Ruždija Radončić i glavni imam Rešad ef. Dautović. U duštvu direktora bio je Džihan Hot student treće godine islamskog fakulteta u Bursi. U Vezirovoj džamiji nakon teravih namaza direktor je imao obraćanje gdje je govorio o pukama i porukama Bedra.

“Naš Bedr, naša pobjeda će biti kad trijumfujemo nad svojim slabostima i grijesima. Borba sa svojim nefsom je najveći oblik borbe. Porazimo svoj ego bićemo najbolji muslimani”.

rahman bandžovo brdoSljedeće večeri direktor je posjetio džemat Bandžovo brdo u Rožajama. Nakon namaza kratkim vazom se osvrnuo na važnost džemata i jednistva muslimana.

“Džemat je osnovna ćelija naše zajednice. Ako se ovdje dijelimo teško da ćemo postići jedinstvo na većem nivou. Hazreti Omer je upravo zbog važnosti jedinstva džemata uveo praksu da se teravija klanja sa dvadeset rekata u džematu za jednim imamom”.

Direktor se zahvalio svim džematlijama koji svojim zekatom i sadekatul-fitrom pomažu rad medrese u Podgorici i time doprinose jačanju naših institucija.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.