AMBASADORKA SAD POSJETILA ISLAMSKU ZAJEDNICU

Ambasadorka SAD Judy Rising Reinke u razgovoru sa reisom Islamske zajednice, u vezi postizborne atmosfere koja vlada u pojedinim gradovima na sjeveru Crne Gore i osjećaja nesigurnosti koji je prisutan kod manjina, posebno među pripadnicima Islamske zajednice, izjavila je da SAD ostaju čvrst i pouzdan prijatelj Islamske zajednice i njenih pripadnika.

Pratimo razvoj događaja i pozivamo da se zaštitite ljudska i manjinska prava i slobode, nezavisnost Crne Gore, multietnički i multivjerski sklad, kazala je ona na sastanku upriličenom danas, u medresi u Podgorici.

Dodala je da demokratske vrijednosti predstavljaju trajni cilj SAD i u tom smislu ohrabrila je pripadnike Islamske zajednice da računaju na njihovu podršku.

Reis Rifat Fejzić upoznao je ambasadorku sa situacijom u Pljevljima izrazivši bojazan da bi muslimani mogli ponovo postati žrtva nestabilnosti i ideologije koja kreira takvu klimu.

Vaše interesovanje i podršku doživljavamo ohrabrenjem u pravcu smirivanja strasti i osjećaja nesigurnosti koji je prisutan među našim pripadnicima, poručio je reis.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.