Svečanost u Pljevljima u sklopu manifestacije “Mjesec poslanika Muhammeda, a.s.”

5. Hor Husein pasaU Domu vojske u Pljevljima, u nedelju 5. aprila u 20 časova održan je program povodom rođenja Poslanika Muhammeda a. s.

Naime Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori na području svoga djelovanja, mjesec april je proglasio mjesecom Poslanika Muhammeda a. s. i tokom ovog mjeseca širom Crne Gore u mjestima gdje žive muslimani biće održani programi sa kulturnim i vjerskim sadržajima.

Prvi program pod nazivom „Muhammed a. s. učitelj humanosti“ upriličen je u Pljevljima uz izuzetnu posjećenost Pljevljaka.

2. SamirProgram je počeo kolažom salavata i nekoliko ilahija koji je izveo hor „Husein paša“, potom je glavni imam Samir ef. Kadribašić  najavio učesnike u programu.

1. Enis U ime Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori skup je poselamio rukovodilac vjersko-prosvjetne službe  Enis ef. Burdžović i u nastavku održao vrlo nadahnuto predavanje, o ovom za muslimane veoma značajnom događaju. Burdžović je govorio o karakternim osobinama poslednjeg Božijeg poslanika, kao i razlozima zbog kojih smo dužni slijediti njegov put. On je naglasio da se često danas posredstvom medija tvori slika o Muhammedu, a.s., kao promoteru nasilja. “Mi ne smijemo dozvoliti da se na osnovu pojedinaca i njihovih djela krivi i optužuje Muhammed, s.a.v.s. Kao što ne možemo suditi o okeanu po jednom talasu, ne možemo suditi ni o Muhammedu, a.s., i njegovoj vjeri po postupcima pojedinca”.

3. Avni Naročitu pažnju publika je poklonila izvođenju ilahije na turskom jeziku kojom se predstavio specijalni gost programa  Avni ef. Alaybeyoglu.

Programu je prisustvovao predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić, predsjednik Skupštine Tarik Gadžović, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Mersudin Halilović i drugi gosti.6. delegacija opstine Pljevlja

4. program privukao paznju

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.