Seminar za mlade u Rožajama

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, Medžlisa Islamske zajednice Rožaje i kancelarije za vjerske poslove pri ambasade Turske u Crnoj Gori, danas, 05.10.2019. godine u Rožajama u kompleksu Etno resort “Jela” održan je jednodnevni seminar za mlade na temu: “Izazovi mladih vjernika u savremenom dobu”.
Izlagači na pomenutu temu bili su: Rejhan ef. Hot, glavni imam Medžlisa IZ Rožaje, Enis ef. Burdžović, pomoćnik Reisa IZ u Crnoj Gori, Rahman ef. Kačar, pomoćnik Reisa IZ u Crnoj Gori i Hafiz Sulejman ef. Bugari, savjetnik Reisa IZ u Crnoj Gori za da’vu i obrazovanje.


Skup su otvorili mr. hfz. Kadir Kaynar, otpravnik vjerskih poslova pri ambasadi Turske i Ernad ef. Ramović, predsjednik Medžlisa IZ Rožaje ispred organizatora i pokrovitelja druženja. Skupu je prisustvovala i njega ekselencija ambasadorka Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, koja je također poselamila prisutne. U pauzama su učene ilahije i kaside od naših mladih interpretatora i organizirani kokteli osvježenja. Klanjan je zajednički namaz i organiziran ručak za sve pristune, a na kraju su svi učesnici dobili certifikate.


Skupu je prisustvovalo preko sto mladih iz Rožaja i regiona.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.