Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima posjetio muftiju Albanije

IMG_8780Tirana – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić je u srijedu, 03.09.2013. godine posjetio muftiju Albanije Skender ef. Bručaja. Ovu prvu zvaničnu posjetu od izbora novog muftije Islamske zajednice u Albaniji Skender ef. Bručaja, reis Fejzić je iskoristio da novoimenovanom muftiji uputi čestitke povodom izbora na ovu odgovornu poziciju. Reis Fejzić je istakao da i pored dobrih odnosa dviju komšijskih zajednica,  to što dijelimo zajedničku misiju je mnogo vrijednije. Dosadašnji dobri odnosi uz međusobno uvažavanje dodatno relaksiraju međusobne odnose. Reis Fejzić je čestitajući muftiji Bručaju izrazio očekivanje da će  dosadašnji odnosi i saradnja biti nastavljeni i pospiješeni.

Na sastanku dvojice poglavara postignut je zajednički zaključak da islam kod dva autohtona naroda Albanaca i Bošnjaka u Crnoj Gori i Albaniji treba izaći iz okvira folklora i narodnih običaja te se aktivno posvetiti potrebama i izazovima savremenog života.

U pratnji reisu Fejziću zvaničnoj posjeti su prisustvovali: glavni imam Odbora Islamske zajednice Ulcinj mr. Ali ef. Bardhi, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Enis ef. Burdžović i prof. Sadmir ef. Hadžić.

Muftija Bručaj se reisu Fejziću zahvalio na posjeti i srdačnim čestitkama, te obećao da će odgovoriti pozivu reisa Fejzića i posjetiti Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

IMG_8793IMG_20140903_145857IMG_20140903_150207

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.