BAJRAMSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA VLADE

Premijer Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori, reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.
„Dani Bajrama kao dani veselja, praznik su za građane islamske vjeroispovijesti, ali lijepa prigoda i za sve ostale, jer je viševjerskom i multikulturnom biću Crne Gore dato da bude ujedinjeno u različitosti, i da na njoj temelji svoje duhovno bogatstvo“ – navodi se u čestitki.
Predsjednik Marković je poželio da neprolazne vrijednosti Bajrama podstaknu vjernike i sve dobronamjerne ljude, da u duhu praštanja i prijateljstva prevaziđu svako nerazumijevanje i da sa komšijama i prijateljima i bliskim ljudima, kao svojom velikom familijom, damo doprinos boljoj Crnoj Gori – za sadašnju generaciju i generacije koje dolaze.
„Vlada će jačanjem vladavine zakona, a prevashodno kroz nova normativna rješenja, nastojati da dodatno utemelji kulturni identitet i tradicije naše države, a svakom građaninu garantuje pravo na slobodu vjeroispovijesti kao nezamjenjivu demokratsku vrijednost“ – stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori, reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.