Bajramska čestitka predsjednika Crne Gore

Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, predsjednik Crne Gore Milo Djukanović, uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, uz želju da taj praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i ravnopravnost.

Đukanović je kazao da, po svojoj prirodi, taj praznik upućuje na uzvišene poruke islamske vjere.

Islam je, kako je naveo, religija milosrđa, saosjećanja, ljubavi i umjerenosti, koja poziva na mir, pravdu i odricanje od nasilja i ekstremizma, u čijoj su suštini uzajamno uvažavanje i solidarnost među ljudima.

„Ramazanski bajram afirmiše neprolazne vrijednosti poput čovjekoljublja i iskonske dobrote, koje su nam potrebne kako bismo očuvali, ali i unapređivali multikulturalnost i multikonfesionalnost, kao ključne, vjekovima njegovane civilizacijske tekovine Crne Gore“, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, na temeljima tih vrijednosti izgrađena je današnja nezavisna Crna Gora, „uvažena članica NATO-a i zemlja koja se kroz pristupne pregovore našla nadomak članstva u Evbropske unije, u čemu su i pripadnici Islamske zajednice imali svoju zapaženu i neizostavnu ulogu“.

„Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva“, poručio je Đukanović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.