Mesazhi i reisit Rifat ef. Fejziq për Bajram

Me emrin e Zotit të Gjithmëshirshëm, Mëshirëbërësit. Të nderuar vëllezër dhe motra, qytetarë dhe qytetare të shtetit tonë të bukur Malit të Zi. Të nderuar diasporë e jona gjithmonë e kujdeshme për ne. Sonte me perëndimin e diellit përfundon muaji i ramazanit dhe fillojnë ditët e bajramit. Agjërimi gjatë këtij muaji na ka mësuar që … Opširnije

Bajramska poruka reisa Rifata ef. Fejzića

S imenom Allaha Milostivog Premilosnog   Poštovani, vjernici i vjernice, građani i građanke ove naše lijepe države Crne Gore, cijenjena i uvijek o nama brižna dijasporo, braćo i sestre, Večeras sa zalaskom sunca završava se mjesec ramazan i nastupaju dani Bajrama. Post tokom ovog mjeseca naučio nas je da najveća pobjeda je pobijediti vlastite slabosti, … Opširnije

Reis prisustvovao iftaru u organizaciji Ambasade SAD

Reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić sa saradnicima prisustvovao je iftaru u rezidenciji ambasadorke Judy Rising Reinke. Tom prilikom reis Fejzić je obrativši se prisutnima kazao: “U ime Boga, Milostivog, Samilosnog, “O vjernici! Propisuje vam se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili”. (Kur’an) Poštovana ambasadorko, Braćo i sestre … Opširnije