Predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori posjetili Opštinu Rožaje

U cilju bolje saradnje vjerskih institucija i lokalne uprave Rožaje, predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković je inicirao sastanak sa reisom Islamske zajednice u CG, Rifatom ef. Fejzićem, koji je došao sa delagacijom u sastavu: generalni sekretar IZ- Fuad ef. Čekić, direktor medrese „Mehmed Fatih“- Rahman ef. Kačar, predsjednik Medžlisa IZ Rožaje- Ernad ef. Ramović, glavni imam  Medžlisa IZ Rožaje- Rejhan ef. Hot i potpredsjednik  MedžlisaIZ Rožaje- Almir Avdić. Sastanak je održan danas, 23.11.2015.godine, a sastanku su ispred lokalne uprave Rožaje prisustvovali predsjednik Skupštine Rožaje-  Husein Kurtagić, potpredsjednik Opštine Rožaje, Mirsad Azemović, glavni administrator Redžep Kurbardović, sekretar Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine-Ešef Husić, direktor Uprave za imovinu Sabro Kalač, šef kabineta Ismet Kalač i Amer Dacić, savjetnik Glavnog administratora.

Predsjednik opštine Rožaje je poselamio prisutne goste  i poželio im uspješan budući rad obrazlažući svoju namjeru da se intenzivnije radi na jačanju saradnje sa vjerskim institucijama u Crnoj Gori i u Rožajama.  Na sastanku su započete i otvorene različite teme i problemi sa kojim se vjerske institucije suočavaju u Rožajama, kako bi se zajedničkim radom došlo do kompromisnih rješenja. Dogovorene  su neke aktivnosti koje imaju za cilj bolju saradnju ovih institucija, a već januara mjeseca će biti organizovan ponovni susret sa predstavnicima Islamske zajednice u Rožajama kako bi se još bliže definisali postojeći problemi i kako bi se iznašla zajednička rješenja. Dosadašnja saradnja ove dvije institucije bila je na zavidnom nivou, po riječima prisutnih, ali se mora još intenzivnije zajednički raditi u interesu naših građana.

Ovom prilikom je predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković  uručio Zahvalnicu za dosadašnju dobru saradnju reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, gospodinu Fejziću.

Zaključak ovog sastanka je da Rožaje u duhu svoje istorije treba da nastavi sa promocijom međuvjerske i međunacionalne tolerancije kako bi služili kao dobar primjer uređenja odnosa između lokalne uprave i vjerskih zajednica svim opštinama u Crnoj Gori.

1027x679xunnamed-1.jpg.pagespeed.ic.2G8EnqK3_51137x679xunnamed-2.jpg.pagespeed.ic.RxxRDmlWi0

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.rozaje.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.