Poruka Reisa Islamske zajednice povodom obilježavanja rođenja Poslanika, a.s.

Poštovani vjernici,
Salavatima i selamima, blagosiljajući Muhammeda, s.a.v.s., prisjećamo se i ovog Rebi’ul-Evvela vremena kada je naš miljenik došao na svijet i time ovo vrijeme učinio znamenitim.


Muhammed, s.a.v.s., je misijom posljednjeg Božjeg poslanika donio društveni oporavak, a veličinom svoje skromnosti, pravednošću i ljubavlju prema čovječanstvu, promijenio je lice svijeta. Teško bi bilo zamisliti svijet danas bez oporavka kojeg je donio čovjek čijeg se rođenja večeras prisjećamo.

Muhammed, s.a.v.s., je doživljavao nepravde i trpio ih, ali nikada nije nepravdom uzvraćao. Uvjeren u misiju koja mu je povjerena od Uzvišenog, vjerovao je u silu riječi, ne u riječ sile.


U ovim mubarek danima suočavamo se sa sa rastom islamofobije i omalovažavanja našeg miljenika Muhammeda, s.a.v.s., čije je izvorište Francuska, na čelu sa predsjednikom Makronom.


Nama je čast da cijenimo, volimo i još više slijedimo Muhammeda, s.a.v.s., jer u onome što je donio Svijetu nema ničega čega se treba stidjeti.

Vrijeđanje i omalovažavanje tuđih uvjerenja i emocija uvijek je odlikovalo slabijeg.


Gruba zloupotreba slobode izražavanja zapravo nije sloboda govora, već siromaštvo i odsustvo elementarne kulture.
Karikature i otvoreno iniciranje islamofobije u očima svijeta sramna su sloboda.

Draga braćo i sestre,
U ime Islamske zajednice u Crnoj Gori i u svoje lično ime, iznosim najoštriju osudu prema omalovažavanju ugleda i časti Allahovog Poslanika, s.a.v.s., jer se tim uvredama ne želi nešto promijeniti, već samo muslimani širom svijeta povrijediti.

Naš odgovor prema mržnji nije mržnja a mi na nepristojnost odgovaramo pristojnošću.
Objedinjeni u ljubavi, u mjesecu rođenja Miljenika, s.a.v.s., nastavimo da ga u dobroti slijedimo, a oni koji ga pokušavaju ismijati, nikada ga neće nadmašiti. Ostaće dovijeka u sjeni nekulture i sramne ‘slobode’.


Neka nas naleti mržnje ujedine u ljubavi međusobnoj i prema našem voljenom Pejgamberu, s.a.v.s., zajedničkom.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.