BAJRAMSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA CRNE GORE GOSP. MILA ĐUKANOVIĆA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti uz najbolje želje za zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

„Svevremene poruke Islama duboko su utemeljene u humanim vrijednostima savremenog svijeta. One nas hrabre da prevazilazimo isključivosti i afirmišemo bogatstvo etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad. To su civilizacijske tekovine neodvojive od bića crnogorskog društva.

Danas kada širom svijeta, različiti izazovi, na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, s ponosom možemo reći da je građanski sklad koji godinama snažimo u Crnoj Gori uprkos velikim iskušenjima, svijetli primjer koji i ostali trebaju slijediti.

Posvećeni daljoj izgradnji snažne i prosperitetne Crne Gore duboko integrisane u civilizacijske vrijednosti Evrope i svijeta moramo ostati ujedinjeni u očuvanju našeg bogatstva različitih kultura i porijekla, šireći izbor životnih i profesionalnih mogućnosti svim našim građanima i gradeći trajne mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama.

Neka Vam praznični dani Kurban Bajrama budu dodatna inspiracija daljem duhovnom snaženju u Vašim istrajnim nastojanjima da upućujete vjernike i sve ljude dobre volje, na civilizacijsku univerzalnost religijskih vrijednosti, na dobro pripadnika islamske zajednice i svih naših građana, na dobro naše Crne Gore i crnogorskog društva čemu je Islamska zajednica uvijek davala važan doprinos.

U svijetlu ovih misli Vama i svim vjernicimsa islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, još jednom upućujem iskrene čestitke uz izraze visokog uvažavanja.“

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.