Donacija IZ operacionom bloku bjelopoljske bolnice

Danas su u prostorijama Opšte bolnice u Bijelom Polju predstavnici Islamske zajednice donirali 2000 eura za nabavku Turnike aparata za potrebe Operacionog bloka. Donaciju su uručili Glavni Imam Bijelog Polja Enis Burdžović i potpredsjednik humanirane humanitarne organizacije Hilal Nusret Erović.
U ime bjelopoljske bolnice donaciju su primili šef Operacionog bloka dr Dejan Miladinovic, Načelnik Službe za anesteziju ,reanimaciju i intenzivnu njegu dr Sabahudin Kajević, ortoped dr Dragutin Cimbaljević kao i predstavnici menadžmenta bolnice. Glavni imam Enis Burdžović izrazio je zadovoljstvo zbog mogućnosti da se na ovaj način nastavi uspješna saradnja Islamske zajednice u Bijelom Polju i bjelopoljske bolnice , i izrazio nadu da će i budućnosti biti ovakvih humanitarnih akcija kao pozitivnog primjera društvene odgovornosti.
Predstavnici bjelopoljske bolnice su se zahvalili na vrijednoj donaciji koja će pomoći da se nabavi aparat koji će u znatnojj mjeri podići kvalitet iz oblasti bezkrvnih ortopedskih operacija.

Pomenuta donacija pokrenuta je na inicijativu rahmetli dr. Almedina Hrapovića a danas su predstavnici Islamske zajednice ispunili dogovor od prije nekoliko mjeseci.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.