Bajramska čestitka predsjednika Crne Gore

Čestitka Predsjednika Đukanovića povodom Ramazanskog Bajrama

ISLAMSKA ZAJEDNICA U CRNOJ GORI

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE

Reis Rifat ef. FEJZIĆ

 

Poštovani gospodine Fejziću,

Povodom Velikog islamskog praznika Ramazanskog Bajrama, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti i Vama lično upućujem najiskrene čestitke, sa željom da praznične dane provedete u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

Po svojoj prirodi duh Ramazana produbljuje svijest o našoj zajedničkoj potrebi da se suprotstavimo isključivostima, slijedimo mir, čujemo glas drugog, posebno glas usamljenog, potištenog i potrebitog, da se međusobno pomažemo,  gradeći društvo razumijevanja i zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja, građanske raznolikosti, solidarnosti i socijalne pravde.

Sveti dani su kao godovi, svjedoče o našem sazrijevanju i spoznaji značaja društvenog dijaloga kojim izgrađujemo povjerenje i prisan odnos prema drugom i drugačijem, doprinoseći vjekovnoj civilizacijskoj originalnosti crnogorskog prostora, koji je u zahtjevnim vremenima očuvao svoj građanski integritet i identitet, duboko utkan u Evropsko i svjetsko civilizacijko nasljeđe.

Crnogorski gradjani pripadnici islamske vjeroispovijesti imaju za to posebne zasluge. Neodvojivi dio tog identiteta, nasljeđe je i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Aktivnosti Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćuju, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini građanski snažnijim u trenutku ostvarenja naše evroatlanske buducnosti i boljeg života naših ljudi.

Još jednom Vam čestitam praznik, uz izraze visokog uvažavanja.

MILO ĐUKANOVIĆ

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.