Veliki iftar istanbulske gradske opštine Bayrampaša ove godine održan je u Rožajama

ROŽAJE (AA) – Konvoj istanbulske opštine Bajrampaša “Bratstvo ne poznaje granice” prvi put tokom ovogodišnjeg mjeseca ramazana stigao je u Crnu Goru, u Rožaje, gdje je priređen tradicionalni zajednički iftar za više od 2.000 građana, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković zahvalio se svim postačima koji su večeras odlučili da iftare na gradskom trgu. On je iskazao i zahvalnost opštini Bajrampaša, na organizaciji večerašnjeg iftara.

image-0-02-05-798dd5c471eae13b67b1f8ef725e743cc5d5c9b66dd9ab04030f1024681ad4fe-V

Potpredsjednik opštine Bajrampaša Naser Simsek Hot kazao je da je projekat „”Bratstvo ne poznaje granice” most između Turske i Balkana.

“Mi, kao opština Bajrampaša, već 13. godinu realizujemo ovaj projekat. Ovo nije samo iftar, ovo je most između Balkana i Turske i Sandžaka“, rekao je Simsek Hot.

On se zahvalio predsjedniku opštine Bajrampaša Atila Aydineru što pomaže realizaciju ovog projekta. Takođe, prenio je i pozdrave od turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

image-0-02-05-91686b6a885e60eed5d58cd5bf5649a59a02eed48dc893d0082bd85a0fc267f0-V

“Ima jedan čovjek. On i dan i noć misli za Tursku, za Balkan, za Sandžak, za muslimane. Taj čovjek u svakoj prilici radi sve za naš narod, da mu bude bolje. Od toga čovjeka ima puno selama. To je svjetski lider, Recep Tayyip Erdogan”, kazao je Simsek Hot.

Zamjenik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rahman Kačar kazao je da je ramazan mjesec međubratske ljubavi i suživota.

“Večeras u Rožajama, koncetrisala se velika pozitivna energija međubratske ljubavi i solidarnosti. Ramazan je mjesec, odnosno škola u kojoj se učimo međubratskoj ljubavi, suživotu, saburu. Ovaj projekat koji se svake godine realizuje u Crnoj Gori, tome i svjedoči”, kazao je Kačar.

Projekat pod nazivom “Bratstvo bez granica” pokrenula je istanbulska opština Bajrampaša. Konvoj sastavljen od tri kamiona, dva autobusa, tri minibusa i vozila za tehničku podršku ove godine po 13. put obilazi Balkan.

Skup je u ime ambasade Republike Turske poselamio Teufik Yucesoy, koji se zahvalio organizatorima, Opštini Rožaje i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori na realizaciji ovog projekta.
Pomoćnik Reisa Rahman Kačar je podijelio nekoliko Kur'ana sa prevodom na nas jezik čime je započeo akciju besplatne podjele 4000 Kur'ana koja se realizuje u zajedničkoj akciji Islamskih zajednica: Turske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.