Kuptimi i Ramazanit

Ramazan

Agjërimi i muajit të Ramazanit u urdhërua gjatë vitit të dytë Hixhri. E pse jo më parë? Në Meke kushtet ekonomike të muslimanëve ishin të dobëta. Ata persekutoheshin dhe shpesh ditët u kalonin pa pasur diçka për të ngrënë. Është e lehtë të kapërcesh vaktet e ngrënies nëse nuk ke çfarë të hash. Qartazi, agjërimi … Opširnije