Visoka delegacija radija TRT posjetila uredništvo Radija Fatih

Podgorica, 2.maja 2013. – Visoka delegacija Turske radio televizije (TRT), predvođena ambasadorom Republike Turske u Cnoj Gori, nj. e. Mehmedom Nijazom Tanilirom, posjetila je uredništvo islamskog radija Fatih u osnivanju. Direktor radija Fatih, Džemo Redžematović, upoznao je goste sa preduzetim aktivnostima i preprekama u postupku dobijanja licence od nadležnih organa i iskazao je zahvalnost narodu i Vladi Republike Turske na svakom vidu podrške u vezi sa ovim projektom. Ambasador Tanilir je iznio viđenje za ubrzanje procedure i izrazio očekivanje da će se upornim angažmanom riješiti administrativne prepreke. Direktor Radija TRT, Arif Kojundžu, ponudio je spremnost na saradnji ova dva medija, kako kroz razmjenu iskustava, tako i u programsko – tehničkom dijelu.trt
Nakon razgovora visoka delegacija je u pratnji domaćina obišla studio radija Fatih, koji se nalazi u zgradi medrese u Milješu. Sastanku je prisustvovao Nazim Butun, direktor Radija Ankara, te službenici Mešihata, Muharem Demirović i Behlul Kanaqi.
Podsjećamo, Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) donirala je kompletnu opremu za radio, koja je instalirana oktobra mjeseca, prošle godine. TIKA je, takođe, organizovala i finansirala obuku budućih kadrova u radiju.

M. Demirović

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.