Ulcinj uskoro dobija veleljepnu džamiju

Danas je pomoćnik reisa Omer Kajoshaj sa kolegama iz Mešihata obišao radove na džamiji u Pinješu, Ulcinj, jednoj od najvećih džamija koju Mešihat IZ-e u Crnoj Gori gradi uz pomoć donacija iz Kuvajta. Radovi su u završnoj fazi i očekuje se da će džamija uskoro biti otvorena za vjernike mještane kao i brojne muslimanske turiste koji dolaze u ovaj primorski grad. Ovo je jedan od brojnih projekata koje Mešihati IZ-e u Crnoj Gori sprovodi s ciljem razvoja infrastrukture i obogaćivanje vakufa neophodnih za muslimane ove zemlje.

Specifičnost ovog projekta je posebna pozicija koju zauzima na najvišim brežuljcima grada Ulcinja, sa posebnom islamskom mediteranskom arhitekturom.

Dizajnirana je od strane studia ProArch iz Ulcinja sa arhitektom Nerminom Neki Hodžić na čelu projektantskog tima.

Posebnu zasluga za realizaciju ovog projekta pripada Muharemu Lemu Mollabeqiriju, izvršnom direktoru kompanije Concordia Comerce, koji je od posljedica koronavirusa krajem prošle godine preselio na Ahiret. Molimo Allaha da ga nagradi najljepšom nagradom!

On je, kao veliki prijatelj Islamske zajednice sa posebnom predanošću vodio računa da se izgradnja ovog objekta izvede na profesionalnom nivou i kvalitetno kako i priliči izgradnji jedne džamije.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.