Studenti iz Crne Gore na seminaru u Sarajevu

Studenti iz Crne Gore na seminaru u Sarajevu
Studenti iz Crne Gore na seminaru u Sarajevu

Sarajevo – WAMY je u saradnji sa CLPU (Centrom za lično i profesionalno usavršavanje) organizovan, sedamnaesti omladinski susret s ciljem dodatne edukacije omladine, prije svega studenske populacije kako bi bili što sposobniji za uzimanje aktivnog učešća u društvenim tokovima.

Seminar je održan od 01.07.2012. do 06.07.2012. g. u sjedištu Asocijacije u Sarajevu. Učešće na seminaru je uzelo oko 30 studenata i 30 studentica sa područja Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Sandžaka.

Iz Crne Gore, učešće su uzeli studenti Sead Čekić, Anel Gačević, Emira Hakramaj, Elma Pepić.

Između ostalih, u sesiji eminentnog stručnjaka, prof. Dr. Sa’d Abdulaziz el-Džuvejbira, studenti su imali prilike da se upoznaju sa nekim tačkama kreativnog razmišljanja, stilovima učenja, tipovima ličnosti, vrstama inteligencije, predispozicijama za kreativnost i slično.

Pored njega, konkretnog učešća u radu uzeo je i direktor CLPU, mr. Senad Ćeman. Od njega su studenti čuli o sličnostima i razlikama između uspješnog i neuspješnog dijela Ummeta. Učešće u seminaru uzeo je i prof. Dr. Abdulmadžid Abdullah el-Husein. On je iscrpno obradio temu: „Kako postati uspješan“, govoreći o ključu uspjeha i sreće.

Obzirom da se bliži ramazan, u izlaganju prof. Ammare Šabić bilo je riječi o tome kako iskoristiti ramazanske dane, njegove blagodati i šanse.

Jedna od tema seminara bila je i „Da’vet u mom životu“, koju je izložio prof. Dr. Ibrahim et-Turki. Brojni drugi eminentni učesnici, upečatljivim izlaganjima dali su doprinos uspjehu ovog seminara. U toku trajanja seminara upriličen je jednodnevni izlet na jednu od Sarajevskih planina, sportske aktivnosti, kao i drugi edukativno-zabavni sadržaji.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.