Predstavnici vjerskih zajednica pozvali na poštovanje saobraćajnih propisa

Nikšić – Predstavnici pravoslavne, katoličke i islamske zajednice ocijenili su da se građani veoma nesavjesno ponašaju u saobraćaju i pozvali ih da poštuju propise.

Poglavar salezijanske zajednice u Crnoj Gori Don Viktor Ganc

Poglavar salezijanske zajednice u Crnoj Gori Don Viktor Ganc kao najveći problem označio je prekoračenje brzine.

„I sveštenici kao i političari, prefesori, policajci, novinari, roditelji bez obzira na koji način učestvuju u saobraćaju snose svoj dio odgovornosti. Samim tim, oni moraju biti primjer poštovanja ne samo saobraćajnih propisa, već uopšte primjer odnosa sa sobom i drugima“, kazao je Ganc na konferenciji o poštovanju saobraćajnih propisa, koju je organizovao Alfa Centar.

Glavni imam u Nikšiću, Džemo Redžematović

Glavni podgorički imam Džemo Redžematović kazao je da je konzumiranje alkohola jedan od vodećih uzroka saobraćajnih nezgoda.

„Svaki onaj koji ne poštuje saobraćajne propise, recimo vozi brzinom većom od dozvoljene može se smatrati i ubicom i samoubicom jer jednostavno ne poštuje ni svoj ni tuđi život“ , kazao je on.

Arhijerejski namjesnik nikšićki Slobodan Jokić pozvao je sve građane na poznavanje i strogo poštovanje saobraćajnih propisa, naročito zbog djece, ukazavši na propuste koje roditelji svakodnevno čine i na taj način daju izuzetno loš primjer.

Arhijerejski namjesnik nikšićki Slobodan Jokić

“U razgovoru sa predstavnicima Alfa Centra indetifikovali smo nekoliko lokalnih saobraćajnih dilema za čije rješavanje nije potrebno mnogo novca, a koje bi će umnogome uticati na povećanu bezbjednost svih učesnika u saobraćaju” , kazao je on.

Izvršni direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović rekao je da su građani, bez obzira na razlike u poimanju religije, prilično nesavjesni i da olako shvataju učešće u saobraćaju i da smatraju da se nesreće dešavaju isključivo drugima.

On je pozvao sve na saradnju i partnerstvo kako bi broj stradalih u saobraćajnim nesrećama bio sveden na minimum.

preuzeto sa: www.alfacentar.org

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.