Podijeljena pomoć izbjeglicama RAE populacije na kampu Konik

Podijeljena pomoć izbjeglicama
Podijeljena pomoć izbjeglicama

Podgorica – Islamska zajednica  u Crnoj Gori je juče udijelila pomoć porodicama romske i egipćanske nacionalnosti u izbjegličkom kampu na Koniku u Podgorici. Pomoć su prikupili i podijelili: glavni imam u Podgorici Džemo ef. Redžematović, imam Ismail ef. Dacić, sekretar Odbora IZ-e Podgorica Esad Merulić i prof. Džemal ef Dacić.

Pomoć se sastojala od podjele higijenskih paketa, osnovnih životnih namirnica, dušeka i ćebadi, kao i pomoći u odjeći i obući koju su obezbijedili džemati iz Podgorice, Tuzi, Karabuškog Polja, Milješa, Dinoše, Kodrabudana i Vranja.

Da Allah nagradi najboljom nagradom sve one koji su učestvovali u ovom hairli projektu.

Požar koji je 24. jula zahvatio spomenuti izbjeglički kamp, ostavio je bez domova 150 porodica sa oko 800 članova. Stanovnici Kampa koji su u požaru ostali bez krova nad glavom, trenutno žive u ekstremno teskim uslovima. Smješteni su u 150 šatora.

Turski Crveni polumjesec je, posredstvom Ambasade te zemlje u Crnoj Gori, uputio humanitarnu pomoć u vrijednosti od 60.000 američkih dolara za ublažavanje posljedica požara koji je izbio u izbjegličkom Kampu Konik. Pomoć  se sastojala od šatora i paketa hrane.

„Ako musliman obuče siromašna muslimana, Allah će ga obući odjećom Dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima Dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapečaćenog džennetskog napitka“. ( Hadis )

Čovjek nije potpun musliman ako legne sit a zna da je njegov komšija musliman zanoćio gladan. Imaće nagradu ako nahrani ili napoji životinju, pa kakva nagrada čeka onog ko nahrani ili napoji muslimana, ko ga ospkrbi namjenicama, koji nahrani muslimasnku čeljad, obezbjedi pribor za školu ili pomogne muslimana da dođe do lijekova koji su mu životno nužni.

Dječije nevine ručice ispružene čekaju  i vaše pojedinačno aktivno učešće!

Mnogo je načina za pomoć, samo treba imati mogućnost i želju.

Upišite se i Vi na listu ramazanskih dobročinitelja!

Pružanjem pomoći njima, vi prvenstveno pomažemo samima sebi, a Allaha, dž.š., sa zadovoljstom za uzvrat drži ruku darežljivost svoje otvorenom i iz nje sipa nagrade svoje neizbrojive.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.