Obilježena Nova hidžretska 1435. godina u Podgorici

Hidžra Nova godina KIC
Jubilarni doček Nove hidžretske 1435. godine

U Podgorici u punoj sali KIC-a “Budo Tomović” u organizaciji Islamske zajednice Crne Gore obilježen deseti jubilarni doček Nove hidžretske 1435. godine, što je već postalo tradicionalno okupljanje vjernika.

Podgorica, 3. novembra – U punoj sali KIC-a “Budo Tomović” u organizaciji Islamske zajednice Crne Gore obilježen je deseti jubilarni doček Nove hidžretske 1435. godine, što je već od tada postalo tradicionalno okupljanje vjernika, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Povodom jubilarne desetogodišnjice proslave u Podgorici Nove hidžretske godine, upriličeno je veče ilahija i kasida, bogat vjersko-umjetnički program gdje je predavanje prisutnima održao prof. dr. hfz. Safvet Halilović na temu “Kako da hidžra bude podstrek za novi početak u životu?”.

Profesor iz Zenice kroz svoje predavanje ukazao je na to da jedna trećina Zemlje puši te i koristi drogu, da globus svjetskog poretka užurbano rita ka haosu i neredu, te je povodom takvih i drugih grijehova poručio da se “držimo postrani, da se čuvamo strasti, treba se kloniti onoga što nije legalno i nije zakonito po islamu”.

Prisutne je pozdravio i glavni imam za Podgoricu i Nikšić i član Mešihata IZ u Crnoj Gori Džemo Redžematović, koji je ukazao je da je hidžra promijenila svijet za sva vremena, za sve generacije, jer je pokazala da postoje ljudi koji su spremni da svoje lične interese žrtvuju u korist opšteg dobra.

U kulturno-umjetničkom dijelu publika se posebno obradovala izvođenju brojnih ilahija, te i svedalniki, poznatog umjetnika iz Sarajeva Eldina Huseinbegovića. Pored Huseinbegovića, ove godine publika se upoznala i s muzičkim umijećem Anele Čindrak, soliste na harmonici koja studira na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a na koncertu se svojim sevdalinkama publici predstavio i Esad Merulić.

Večeras će prof.dr. Safvet Halilović održati predavanje u Domu kulture u Bijelom Polju s početkom u 17. časova.

Anadolija

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.