Godišnjica projekta “Promijeni sebe, promijenićeš druge” obilježena u Podgorici

Godišnjica projekta u Podgorici
Godišnjica projekta u Podgorici

Podgorica – Sinoć u 19.00 časova, u zelenom salonu Hotela Crna Gora obilježena je godišnjica kulturno-edukativnog projekta “Promijeni sebe, promijenićeš druge “, koji je Islamska zajednica u Crnoj Gori organizovala sa ciljem vjerskog i kulturnog animiranja muslimanske  omladine u Crnoj Gori.

Organizatori su putem video-projekcije prezentovali sve što je dosad urađeno na projektu: vjerska predavanja, kursevi stranih jezika: arapskog, engleskog, italijanskog, kurs namaza, izlet, ekskurziju, projekcije filmova i debate.

Svečani program je započet učenjem ašereta, koje je proučio direktor medrese Rahman ef. Kačar, nakon čega se prisutnima obratio Ismail ef. Dacić, koji je ukratko prezentovao cilj, svrhu i sadržaj projekta. Kulturno-zabavni dio programa je otpočeo Nermin Džeko recitovanjem pjesme “Tevbe-i nesuh” od Muse Ćazima Ćatića i izvođenjem ilahija hora Miradž, koji je organizovan u sklopu projekta. Nakon toga ispred organizatora reis Rifat ef. Fejzić, Emir Dacić, direktor medrese Rahman Kačar i glavni imam u Podgorici Džemo ef. Redžematović su podijelili novčane nagrade u iznosu od 100 eura i knjige studentima – učesnicima projekta, koji su imali prosjek u dosadašnjem školavanju iznad 9.00: Azri Avdić iz Podgorice, Šemsu Kalač iz Rožaja, Melisi Kalač iz Rožaja, Denisu Ljuljanović iz Podgorice, Sajmi Radončić iz Podgorice, Feldinu Daciću iz Rožaja, Rini Mučaj iz Ulcinja.

Nakon uručenih nagrada Reis je izrazio zahvalnost vođama projekta, svim prisutnima, a u kratkom obraćanju je istakao značaj znanja i vjere u modernom društvu. Program je završen izvođenjem sevdalinka mlade umjetnice iz Rožaja Seide Skenderi. Posebnu pažnju prisutnima je privukao kratki reklamni blok, putem kojeg su organizatori promovisali svoj projekat, a u kojem su izvođači učesnici projekta. Program su vodili Đula Erović i Adel Omeragić. Photo galeriju možete pogledati ovdje: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=295900543813467&set=a.295900147146840.65289.131821273554729&type=1&theater

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.