SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom javno najavljene donacije Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku, koja je trebala biti podijeljena socijalno ugroženom stanovništvu na sjeveru Crne Gore posredstvom organizacionih jedinica Islamske zajednice u Crnoj Gori, a u cilju otklanjanja nejasnoća i politizacije najhumanijih motiva dobročinih davalaca, Islamska zajednica u Crnoj Gori obavještava javnost da se humanitarna pomoć iz ovog fonda neće dijeliti posredstvom njenih organa.

S obzirom da je od strane predstavnika donatora objavljena informacija da će Islamska zajednica podijeliti pomoć preko svojih subjekata na sjeveru Crne Gore i dijelu Podgorice u vrijednosti od 50 hiljada USD, dužni smo obavijestiti javnost da je na naš račun pristigla svega četvrtina tog iznosa, i to u Podgorici i Pljevljima. Ostala sredstva su, prema našim saznanjima, usmjerena prema određenim NVO i vjerskim parastrukturama koje su pod kontrolom centara van Crne Gore.

Imajući u vidu javno licitiranje visinom donacije i imenom Islamske zajednice u Crnoj Gori, bez unaprijed usaglašene koordinacije, prinuđeni smo da predstavnicima donatora vratimo sredstva koja smo primili. Islamska zajednica neće učestvovati u daljoj politizaciji humanitarne pomoći kojom se skrnavi merhamet donatora i dostojanstvo primaoca, a shodno kapacitetima nastaviće i dalje sa sopstvenim humanitarnim akcijama kako bi se ublažile posljedice aktuelne krize.

Izvor medijske najave donacije:

https://www.cdm.me/drustvo/islamska-zajednica-plav-gusinje-iz-njujorka-donirala-93-000-dolara/

1 komentar na “SAOPŠTENJE ZA JAVNOST”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.