Žensko odjeljenje medrese “Mehmed Fatih” u Rožajama ugostilo direktore obrazovnih institucija našeg grada

Ponedjeljak, 16. 11. 2015. godine. Istureno žensko odjeljenje medrese “Mehmed Fatih” u Rožajama ugostilo je direktore obrazovnih institucija u našem gradu. Skupu su prisustvovali: direktor vrtića, direktori svih osnovnih škola kao i direktori srednje stručne škole i direktor rožajske gimnazije, dok su domaćini bili direktor medrese “Mehmed Fatih” Rahman ef. Kačar, upravnik ženskog odjeljenja u rožajama Redžep ef. Murić, kao i sekretar Ramiz ef Luboder. Ispred Medžlisa Islamske zajednice Rožaje prisutni su bili predsjednik Ernad ef. Ramović i glavni imam MIZ Rožaje Rejhan ef. Hot.
Za prisutne je organiziran zajednički ručak, kao i obilazak zgrade medrese i upoznavanje sa radom i misijom ove odgojno-obrazovne institucije. Prisutne je poselamio upravnik odjeljenja dok se direktor medrese obratio svim prisutnima, izrazio zahvalnost na odaziv i upoznao prisutne sa radom i ulogom medrese i izrazio zahvalnost na dosadašnjem korektnom odnosu i komunikaciji, i iskazao želju za nastavkom suradnje, a na dobrobit našeg društva i grada. Valja napomenuti da su svi prisutni iskoristili priliku da jednoglasno osude sve zločine, a posebno zločine “u ime vjere islama”, koji uništavaju ne samo živote, već i suživot ali i doprinose širenju raznih predrasuda prema vjeri mira- islamu.
Ispred kolektiva direktora, domaćinima se obratio i zahvalio na pozivu i na ovako korisnom skupu, gospodin Džibo Tahirović, direktor škole u Biševu. On je pohvalio jednu ovakvu inicijativu medrese za upoznavanje i druženje i poboljšanje saradnje, ali i iskazao divljenje prema uslovima stvorenim za rad ovog isturenog odjeljenja medrese.

20151116_132857_resized 20151116_132139_resized 20151116_132112_resized 20151116_130047_resized 20151116_123812_resized

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.