Visoka delegacija Islamske Republike Irana posjetila Medresu u Podgorici

Delegacija Islamske Republike Irana u posjeti Medresi
Delegacija Islamske Republike Irana u posjeti Medresi

Podgorica – Petočlana delegacija Islamske Republike Irana predvođena zamjenikom ministra inostranih poslova Alijem Ahanijem i ambasadorom Irana u Srbiji Abolghasem Delfijem posjetila je juče, 20. januara 2011. godine Medresu u Podgorici. Njih je dočekao reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzićuz prisustvo članova Mešihata i nekoliko profesora podgoričke Medrese.

Reis Fejzić je goste upoznao sa aktivnostima Islamske zajednice i njenim projektima koje je realizovala i koji trebaju biti raelizovani u skorijoj budućnosti. Kao jedan od najznačajnijih je ova Medresa otvorena nakon stotinu godina, koja će biti temelj za kvalitetno obrazovanje muslimanskih kadrova. On je izrazio spremnost na saradnju sa obrazovnim institucijama Islamske Republike Irana.

Zamjenik ministra vanjskih poslova gospodin Ali Ahani se zahvalio na toploj dobrodošlici, ističući da mi ovdje u Evropi trebamo islam predstaviti u pravom svjetlu kako bi otklonili neke predrasude o Islamu. On je potvrdio sprenost za uspostavljanjem što čvršćih veza između Islamske zajednice i institucija u Iranu. On je uputio poziv reisu Fejziću da sa grupom profesora Medrese posjeti Iran kako bi imali potpunu sliku o iranskoj islamskoj kulturi i civilizaciji. Ova posjeta će biti realizovana preko ambasade Irana u Beogradu. Na kraju reis Fejzić je gostima uručio prigodne hedije.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.