VIDEO: Upriličen iftar za jetime

Islamska zajednica u Crnoj Gori je kroz medžlis Islamske zajednice Rožaje u saradnji sa fondacijom “Deniz-Fereri” organizovala iftar za 250 osoba među kojima su bili i jetimi sa svojim majkama ili starateljima.

Naime, organizacija “Deniz Feneri” za hiljade djece širom svijeta organizuje posebne programe putem kojih dijele različite poklone kako bi izmamili osmijehe na lica djece.

Iftaru su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsjednik Opšine Rožaje Ejup Nurković, predsjednik Skupštine opštine Rožaje Husein Kurtagić kao i predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Rožaje Rahman Husović.

Iftar je započeo učenjem ilahija u izvedbi hora Medrese “Mehmed Fatih” a nakon toga se obratio i predstavnik nevladine organizacije “Deniz Feneri”, koji je izrazio posebno zadovoljstvo što je ovaj važan projekat organizacije u vidu iftara upriličen baš u Rožajama, gdje, kako je naglasio, se osjeća kao medju članovima porodice.

Ramiz ef. Luboder je naveo da Medžlis Islamske zajednice vodi posebnu brigu o jetimima i naglasio da je to najbitniji i najveći projekat ove zajednice te istakao zadovoljstvo što djeci pružaju pomoć u vidu raznih stipendija.

Nakon iftara uslijedila je podjela novčane pomoći za svu djecu kao i podjela ramazanskih paketića sa slatkišima, grickalicama i drugim prehrambenim potrepštinama.

Izvor: radiorozaje.me

Video prilog: https://youtu.be/hSvU0eipKeg

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.