Veličanstven program u Turskoj – Konya gradi islamski centar u Bijelom Polju

Delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem 14. maja 2017. godine prisustvovala je programu kojeg je pod rukovodstvom reisa Mehmeta Görmeza priredio Diyanet Republike Turske u muftijstvu grada Konya. Pored reisa, programu su prisustvovali pomoćnici Rahman ef. Kačar i Enis ef. Burdžović i direktor Zekat fondacije Sadmir ef. Hadžijić.

Program je započet sabah namazom u Konya Kapu džamiji. Nakon turskog reisa, pred više hiljada okupljenih vjernika obratio se i reis Fejzić, uputivši dovu Allahu Uzvišenom da sačuva jedinstvo, napredak i uspjeh turskog naroda i islamske zajednice.

Muftijstvo grada Konya je na zahtjev reisa Rifata ef. Fejzića bratimljeno sa Mešihatom IZ-e u Crnoj Gori, i kao znak bratimljenja pomenuti program je upriličen za prikupljanje sredstava za izgradnju Islamskog centra u Bijelom Polju.

U sklopu programa, delegacija je posjetila žensku školu Kur'ana “Sureyya Yildiz”, gdje je upriličeno prigodno obraćanje dvojice lidera islamskih zajednica.

Prisustvom svečanom programu mature studenata “Sedam kontinenata” kojim su studije i srednjoškolske diplome dobili studenti sa svih krajeva svijeta, među brojnim uglednim zvanicama, obratio se i reis Fejzić.

Na susretu sa biznismenima Konye kojem je prisustvovalo oko dvije stotine najuglednijih biznismena ovog grada, prisustvovali su valija i gradonačelnik Konye.  Reis Görmez i reis Fejzić su u svojim obraćanjima predstavili projekat Islamskog centra u Bijelom Polju i pozvali poslovne ljude da uzmu učešće u ovom velikom hajratu.

Narednog dana boravka u Konyi, delegaciju je primio gradonačelnik Konye Tahir Akyurek, koji je obećao aktivno učešće opštine u realizaciji pomenutog vakufa.

Predsjednica gradske opštine Meram, Fatma Šahin je primila delegaciju Islamske zajednice i iskazala spremnost da pomogne u realizaciji budućih projekata.

IMG_5992 IMG_5993 IMG_5995 IMG_6013 IMG_6041 IMG_6054 IMG_6060 IMG_6066 IMG_6070 IMG_6080 IMG_6081 IMG_6082 IMG_6083

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.