Uspješno realizovana naučna konferencija povodom rođenja poslanika Muhameda, s.a.v.s.

Omer Kajoshaj na konferenciji u Skoplju
Omer Kajoshaj na konferenciji u Skoplju

Skoplje – Povodom kampanje organizovane u mjesecu  rođenja Allahovog Poslanika, s.a.v.s. , Islamski  omladinski forum u Skoplju organizovao je naučnu konferenciju pod nazivom ” Muhamed a.s. i njegova uloga u izgradnji dobrih međunarodnih i međureligijskih odnosa.“

Aktuelnost i svevremena savremenost poruke i prakse Allahova Poslanika, s.a.v.s., bila je ideja vodilja ovog vrijednog naučnog skupa.

Konferencija je održana u amfiteatru opštine Čair u Skoplju , a panelisti su bili: Akademik Feti Mehdi sa Kosova , Omer Kajoshaj ispred  Islamske zajednice u Crnoj Gori,  dr. Musa Mosai iz Gostivara  i mr. Muhamed Murtezi iz Skoplja.

Konferencija u Skoplju
Konferencija u Skoplju

Pored velikog broja mladih ljudi, uglavnom studenata i naučnika,  predavači su predstavili svoje radove, koji su imali za cilj ukazati na prirodu Muhammedova, s.a.v.s., poslanstva i doprinos njegove misije  međuljudskim odnosima.

Omer Kajoshaj je povukao paralelu između učenja Muhameda, s.a.v.s., sa naukom o komunikaciji i međuljudskim  odnosima  u savremenom društvu , sa posebnim akcentom na Balkansko poluostrvo , koje je vrijedan uzorak multietničkog  i multikonfesionalnog  društva.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.