Uspješno izvršena akcija klanja kurbana za potrebe medrese

1Podgorica – Od prijema učenika prve generacije medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici, Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori je posvećen obezbjeđivanju ishrane učenicima ove medrese. Najpodesnija prilika za to je pružanje mogućnosti vjernicima u Crnoj Gori i dijaspori da svoj kurban žrtvuju za potrebe ishrane učenika koji po – u regionu najpovoljnijim uslovima – stiču vjersko i svjetovno obrazovanje i odgoj. Kolika je bitnost u podržavanju rada medrese na ovaj način, govori i činjenica da preko 160 učenika u restoranu medrese svakodnevno ima obezbijeđena tri obroka dnevno,  što na mjesečnom nivou iznosi preko 14 400 obroka. Bez akcije darivanja kurbana kojoj svake godine doprinosi sve veći broj vjernika, teško bi se odgovorilo izazovu obezbjeđivanja ishrane našim učenicima.

2

Pored zapaženog učešća muslimana iz Crne Gore, posebno ove godine vrijedi istaći vrijedan doprinos ovoj akciji džemata iz dijaspore: 3

Akciji su pored ostalih  doprinijeli i  džemati:

Esch Alzette – Luxembourg

Dikrisch – Luxembourg

American Islamic Center of Queens – USA

Wattwil – Switzerland

Islamic Unity Cultural Centre  – USA

Kulturni Centar Rumija – Chikago – USA,

kao i brojni drugi pojedinci i zajednice koji su posredstvom svojih najbližih u Crnoj Gori doprinijeli uspjehu ove hairli akcije.

5Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori najsrdačnije zahvaljuje svim muslimanima koji su svoj kurban usmjerili učenicima medrese,  posebno našim džematima i vrijednim aktivistima u dijaspori, koji ovim plemenitim činom potvrđuju svoju vjerničku brigu o rodnom vatanu. Neka vaši darivani  kurbani  budu žrtva iskupa od nevolja, oprosta od grijeha, spasa od Džehennema i zalog blagostanja i bereketa vašim porodicama.  Kabul Olsun! 

334446 7

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.