Učenici Medrese „Mehmed Fatih“ pružili podršku narodu Palestine

Učenici Medrese organizovali su performans, kako bi ukazali javnosti na stradanje civila u Palestini, ali i pozvali na mir.

Oni su noseći zastave Palestine i Crne Gore i puštanjem 230 balona u nebo koje simbolizuju 230 palestinskih žrtava nastradalih od 10. maja , pozvali na zaustavljanje agresije koju već danima sprovodi izraelska vojska u pojasu Gaze.

Osjećamo solidarnost sa narodom Palestine, izražavamo tugu zbog ljudskih gubitaka i iskreno saosjećamo sa porodicama žrtava Palestine, poruka je koju su danas poslali učenici Medrese „Mehmed Fatih“ iz Podgorice.

Hamza Murić, učenik Medrese „Mehmet Fatih“, kazao je da danas „podižemo glas za očuvanje ljudskih prava i sloboda koji su zagarantovani svakom čovjeku, pa i narodu Palestine“.


Eldan Ramović, takođe učenik medrese, iskazao je solidarnost sa narodom Palestine.
„Izražavamo tugu zbog ljudskih gubitaka i iskreno saosjećamo sa porodicama žrtava Palestine“, rekao je Ramović.


Direktor Medrese „Mehmet Fatih“ Amer Šukurica, je tim povodom izjavio:
„Željeli smo da pored molitvi i dova koje upućujemo, na simboličan način, puštanjem balona u nebo pošaljemo poruku da se solidarišemo sa napaćenim palestinskim narodom, da se djeca koja su srednjoškolci, koja pohađaju ovu školu, solidarišu sa svojim vršnjacima kojima je već duži niz godina, možemo reći nekoliko desetljeća, uskraćeno osnovno pravo, pravo na život, pravo na bezbrižno djetinjstvo i pravo na obrazovanje. Danas, dan uoči 15 godina nezavisnosti Crne Gore, željeli smo da na simboličan način i mi iz Crne Gore, koja je slobodna zemlja, čiji građani uživaju slobode, da pošaljemo poruku mira i solidarnosti, da i palestinski narod koji već duži niz godina traga i vapi za slobodom i svojim osnovnim ljudski pravima, steknu i dobiju to pravo“.


U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi navodi se kako je u napadima koje Izrael izvodi od 10. maja poginulo 230 osoba, a ranjeno je 1.710.
Među žrtvama je 65 djece, 39 žena i 17 starijih osoba.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.