U Ulcinju pod pokroviteljstvom Mešihata IZCG-e organizovana manifestacija “Karavan žene muslimanke”

Manifestacija "Karavan žene muslimanke"
Manifestacija "Karavan žene muslimanke"

Ulcinj – Dana 17. aprila 2011. godine, u sali Centra za kulturu u Ulcinju održana je vjersko-kulturna manifestacija “Karavan žene muslimanke”, namijenjena ženi muslimanki. Ova nesvakidašnja aktivnost je upriličena pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori. Ovakva manifestacija je prva ove vrste u Crnoj Gori, gdje su žene same organizovale i upriličile ovu manifestaciju.

Konkretno, kulturna asocijacija „Žena“ iz Tirane u saradnji sa ženskim sektorom za da'vet NVO „Horizonti“ iz Crne Gore, organizovali su manifestaciju „Karavan muslimanske žene“.

Program manifestacije je bio višesadržajan, u čijem ostvarivanju su učestvovale žene-predavači iz Albanije, sa Kosova i Makedonije. Osim predavanja eminentnih žena predavača, program je sadržavao još i izvodjenje ilahija i kasida, kratke dramske izvedbe i nastupe poetskih recitacija. Tematska intencija organizovanja čitave svečanosti bila je stavljanje akcenta na bitnost hidžaba u životu žene muslimanke. Poseban doprinos i nesebično zalaganje ostvarivanju ovog projekta dale su aktvistkinje: Ndricime Zekaj, Besa Ismaili, Sumeje Murtezai, Zamira Puka, Brunilda Kajoshaj, Suela Dibra i Sahiba Goga. Bez njihovog zalaganja ovaj projekat ne bi bio ostvaren.

Po okončanju programa dodijeljene su i plakete zahvalnosti za bezrezervnu podršku ostvarivanju ovog projekta, reisu Rifat ef. Fejziću, i glavnom imamu Odbora Islamske zajednice Ulcinj, Rifat ef. Jusufiju.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.