U Tuzima održana tribina pod nazivom „Omladina današnjice, ummet sjutrašnjice“

tribina u Tuzima
tribina u Tuzima

Tuzi– U organizaciji NVO ILC i NVO Horizonti, 29.03.2013.godine, u velikoj sali Centra za kulturu u Tuzima, održana je tribina i distribucija knjiga „Poslanica omladini ummeta.“ Učešće na tribini su uzeli direktor NVO Horizonti prof. Omer ef. Kajoshaj, i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Mešihata IZ-e u Crnoj Gori,  Enis ef. Burdžović. Tribinom je moderirao prof. Medjen ef. Šaptafi  iz Ulcinja.

Na tribini je bilo riječi o o omladini kao nadi ummeta, generacijskim razlikama koje predstavljaju prepreku u razumijevanju omladine, potencijalima i resursima koji omladini stoje na raspolaganju, da bi mogla ostvariti očekivanja ummeta.

Sa nekoliko pozdravnih riječi, prisutnima se obratio počasni gost tribine, šejh Halid Ali el-Mulla, direktor odjela za Evropu, iz organizacije Rahmah el-A'lemijjeh. On je izrazio zadovoljstvo prisustvom na ovakvom skupu, gdje NVO sektor i zvanična Islamska zajednica sarađuju na korisnim projektima, posebno što se odnose na omladinu, i ciljaju na nju.

Po okončanju tribine, prisutnima  su podijeljeni primjerci knjige Poslanica omladini ummeta. Ovom prilikom je distribuirano gotovo 500 primjeraka ove knjige.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.