U Turskoj održan seminar za studente sa Balkana

IMG-20140318-WA000Istanbul – U organizaciji NVO“BESADER” iz Istanbula u periodu od 04 do 09 marta 2014 godine, organizovan je seminar za studente sa područja Balkana koji studiraju u Turskoj u mjestu İhlas Armutlu Tatil Köy .
Senad besader1_editSeminaru je prisustvovalo oko 350 studenata i preko 100 zvanica. Islamsku zajednicu u Crnoj Gori su predstavljali zamjenik direktora medrese “Mehmed Fatih” mr Senad Alibašić, predsednik Odbora islamske zajednice Rožaje Ernad Ramović, te imami iz Gusinja i Rožaja Alen ef. Šabović i Eldin ef. Pepić. Na seminaru su učešće uzeli još predstavnici iz Makedonije, Albanije, Kosova, Bosne, Srbije, Bugarske te naravno predstavnici domaćina Turske.
IMG-20140318-WA001Ovaj seminar je imao za cilj međusobno upoznavanje i zbližavanje studenata iz različitih zemalja, te organizovanje sjednica i konsultacija sa studentima iz pomenutih zemalja kako bi se pobliže upoznali sa državama iz kojih dolaze te diskutovali o problemima koje sa sobom nosi studentski život, a sve sa jednim ciljem kako bi im se olakšao period studiranja. Bitna namjera seminara kroz radionice je bila da se studentima predstave modeli implementiranja islamskih propisa i savremenog načina života.
Ovim putem se zahvaljujemo organizaciji BESADER što je omogućila da prisustvujemo ovom seminaru kako bismo bili u mogućnosti da pomognemo našim studentima u Turskoj.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.