U medresi “Mehmed Fatih” u Podgorici obilježena godišnjica genocida u azerbejdžanskom gradu Hodžaliju

Diplomatski predstavnik Republike Azerbejdžana u Crnoj Gori Sejran Mirzazade posjetio medresu "Mehmed Fatih"
Diplomatski predstavnik Republike Azerbejdžana u Crnoj Gori Sejran Mirzazade posjetio medresu “Mehmed Fatih”

Podgorica – Medresu “Mehmed Fatih” posjetio je Sejran Mirzazade diplomatski predstavnik Azerbejdzana u Crnoj Gori. Njega je primio direktor medrese Rahman ef. Kačar. Povod ove posjete je promocija filma o genocidu Jermenije nad stanovništvom grada Hodžali u Azerbejdžanu 1992. godine.

U amfiteatru medrese profesori i učenici su imali priliku da se upoznaju sa ovim događajem putem dokumentarnog filma. Ovom prilikom profesorima i učenicima obratio se reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić koji je govorio o narodu Azerbejdžana, njihovoj kulturi, vojnoj i ekonomskoj moći. On je istakao da je Azerbejdžan mnogo snažnija zemlja od Jermenije i da može kad god poželi da povrati dio svoje teritorije koju su okupirale snage Jermenije. Međutim, država Azerbejdžan koristi moć diplomatije i dijaloga i da na taj način želi riješiti sve sporove sa susjedom.

Prije same prezentacije gosp. Sejran Mirzazade je govorio o ovom zločinu i iznio niz zanimljivih podataka. Istakao je da je njihova obaveza da svijetu prikažu stvarne činjenice genocida nad civilnim stanovništvom grada Hodžali, gdje su mahom stadala djeca , žene i starci.

Po završetku prezentacije gosp. Mirzazade je poklonio nekoliko knjiga koje tretiraju ovu temu bilioteci medrese.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.