U Bijelom Polju održana svečanost pod nazivom “Muhammed je kruna neba”

Enis ef. Burdžović
Enis ef. Burdžović

Bijelo Polje – U Velikoj sali Centra za kulturu u Bijelom polju, večeras, 04.02.2012 godine, povodom dana rođenja poslanika Muhammeda, s.a.v.s., upriličena je svečanost pod nazivom “Muhammed je kruna neba“.

I pored vremenskih nepogoda, sala je bila ispunjena do poslednjeg mjesta, a svečanost je otvorena briljantnim izvođenjem ilahija hora Firdevs“.  Prisutnima se nakon toga obratio glavni imam  Odbora IZ-e Bijelo Polje Enis ef. Burdžović, koji je izrazio utisak da su ashabi Muhammeda, s.a.v.s., gazili vreli pijesak da bi došli i čuli od Resulullaha. Oni su gazili vreli pijesak, vi ste gazili večeras ledeni snijeg, da bi slušali o njemu. Molimo Uzvišenog Allaha da svakom pahuljom koja se ovih dana spustila na Dunjaluk, salavatom i selamom obraduje dušu našeg Resulullaha, koji se rodio na današnji dan“, rekao je ef. Burdžović.

Hor “Firdevs“
Hor “Firdevs“

Ef. Burdžović je prisutnima prenio selame i izvinjenje reisa Rifata ef. Fejzića, koji zbog  puta prekinutog nevremenom nije mogao prisustvovati ovoj svečanosti. Na kraju izlaganja, ef. Burdžović se prisutnima zahvalio na dolasku, i najvio distribuciju primjeraka brošure Malehna riječ o velikom čovjeku“, koja je zbirka autorskih radova profesora medrese Mehmed Fatih“ u Podgorici.

Hor Firdevs“, je nastavio sa milozvučnim ilahijama posvećenim Allahovom Poslaniku, s.a.v.s., da grije osjećanja zadovoljstva i ljubavi prema Allahovom Poslaniku, s.a.v.s.

Amer ef. Šukurica
Amer ef. Šukurica

Na kraju svečanosti, prisutne je u svojstvu domaćina poselamio predsjednik Odbora IZ-e Bijelo Polje, Amer ef. Šukurica. On je u svom obraćanju izrazio zahvalnost prisutnima na dolasku, te iskazao poštovanje horu Firdevs“, koji iz nastupa u nastup nastavlja da svojim kvalitetom i poletnošću opravdava svoje postojanje.

MUHAMMED JE KRUNA NEBA 04 02 2012 TV SUN HD

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.