Turski ministar Guludže obišao Islamski centar u Baru

centarBar, 02. Maj 2014 god. – Tokom posjete Baru i Ulcinju, ministar životne sredine i urbanizma u Vladi Turske Idriz Guludže obišao je u Starom Baru Islamski centar koji je dovršen uz veliku pomoć turske razvojne agencije TIKA.
Turski ministar je u Starom Baru obišao rekonstruisanu Škanjevića džamiju i Omerbašića džamiju. Domaćin mu je bio potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član Mešihata Suljo Mustafić, koji je ujedno i predsjednik Grupe prijateljstva parlamenata Crne Gore i Turske.
Glavni imam u Baru Mujdin ef. Milaimi ukazao je turskoj delegaciji na značaj višenamjenskih funkcija Islamskog centra-molitvenog prostora, obrazovnih objekata, obdaništa, bibiloteka, kongresne sale, restorana.
Skanjevica_dzamijaPored ministra Guludže, u delegaciji su bili i ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmed Nijazi Tanlir, direktor TIKA za Crnu Goru Mustafa Jazidži i direktor državne Uprave za zemljišne registre i katastar Davud Gunej.
U Baru oni su razgovarali još i sa predsjednikom Odbora Islamske zajednice Ćazimom Alkovićem, predsjednikom Odbora za izgradnju Islamskog centra Bajazitom Karađuzovićem, članovima ovih odbora i vjerskim službenicima.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.