Svečanost u Rožajama povodom suneta 50 mališana

IMG_03361-624x416Rožaje – Na gradskom trgu, gdje su se okupili mališani, njihovi roditelji i građani, predsjednik Udruženja i direktor firme „Salkano motors“ Salih Hadžifejzović, koji je porijeklom sa ovih prostora, uručio je svim mališanima bicikla na dar.
U ime opštine zahvalio je potpredsjednik Mirsad Azemović.
– Nadam se da ćemo imati još ovakvih i sličnih akcija, kao i da će one biti masovnije. Takođe, uvjeren sam da ćemo sarađivati i na drugim poljima, jer nam je svaka saradnja u ovim teškim vremenima izuzetno potrebna. Pozivamo vas da budete spona između naše opštine i privrednika iz Turske, odnosno potencijalnih ulagača u razvojne projekte, te da nam na taj način pomognete da zajednički razvijamo Rožaje – rekao je Azemović.
Hadžifejzović je kazao da Turska i Crna Gora imaju prijateljske odnose, te da iseljenici iz Turske teže da budu ćuprija između naše zemlje, Srbije i BiH.
Predsjednik opštine Ejup Nurković, gostima iz Turske, uručio je zahvalnice.
Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, kao i brojni zvaničnici lokalne uprave i Islamske zajednice.
U kulturnom dijelu programa učestvovali su folklorni ansambli „Vrelo Ibra“ i ansambl Centra za kulturu, kao i pjevačka etno-grupa pod rukovodstvom Ćame Murić, te vokalni solista Mirsad Tarhaniš.

IMG_0278-1024x682

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.