SVEČANO PROUČENA HAFISKA DOVA I URUČENA DIPLOMA HAFIZU ANELU ELEZOVIĆU

Danas je u džamiji u kompleksu Medrese “Mehmed Fatih” organizovano svečano učenje hafiske dove i dodjela diplome maturantu Medrese hafizu Anelu Elezoviću.
Hafiskoj dovi prisustvovali su reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić, izaslanik Reisu -l- uleme Rijaseta BIH muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, direktor Medrese Amer ef. Šukurica, direktor Fondacije Hifz Kur'ana Časnog dr Džemal Muslih, glavni imami MIZ Ulcinj i Tuzi, imami, profesori Medrese, musafiri i učenici Medrese.
Nakon dobrodošlice direktora Medrese prisutnima se obratio reis Rifat ef. Fejzić kazavši da je ovo još jedan u nizu iskoraka Islamske zajednice i Medrese te ponos svih muslimana u Crnoj Gori.
Diplomu za položen hifz uručio je izaslanik Reisu -l- uleme muftija goraždanski Remzija ef. Pitić te u svom obraćanju prisutnima kazao je da su rijetke osobe koje Allah počasti ovom najvećom blagodati, čuvanjem Kur'ana Časnog. U ime Rijaseta IZ BIH, iskazao je radost za svaki uspijeh koji postignu Medresa “Mehmed Fatih” i muslimani u Crnoj Gori.
Hafisku dovu proučio je pomoćnik Reisa Rahman ef. Kačar a odlomke Kur'ana Časnog proučili su hfz. Sulejman Bugari, Džihan ef. Hot i hfz. Bajram Dizdarević. Prisutnima su se takođe obratili glavni imam MIZ Ulcinj Ali ef. Bardi i imam džamije i profesor u Medresi Dževahir ef. Arifaj.
Pored zvaničnika, današnjoj važnoj svečanosti su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i drugovi medresanta i hafiza Anela Elezovića.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.