Svečano otvorena džamija u mjestu Besa

 

Sa svečanosti povodom otvaranja džamije u mjestu Besa
Sa svečanosti povodom otvaranja džamije u mjestu Besa

Bar – Svečanost povodom otvaranja džamije u mjestu Besa kod Murića, na obali Skadarskog jezera, u opštini Bar, upriličena je juče, 16. jula 2011. godine u prisustvu brojnih vjernika, gradjana i zvanica iz zemlje i inostranstva. Kamen temeljac postavljen je prije dvije i po godine, a izgradili su je iseljenici iz ovog kraja koji žive u Njujorku.

Reis Islamske zajednice Rifat efendija Fejzić ukazao je na važnost uključivanja vjernika u gradnju džamije.

– Ova džamija svjedoči da ste vi vjernici i da vjerujete u Allaha, jer oni koji vjeruju treba i da grade bogomolje – rekao je reis obraćajući se prisutnim vjernicima.

Predsjednik organizacionog odbora Džamije Besa, Cazim Džaferović zahvalio se na pomoći opštini Bar, svim donatorima koji su učestvovali i pomogli u izgradnji džamije, kao i Camilu Džeferoviću i Saitu Likovic, koji su darivali zemljište.

– Ovo doživljavam kao izuzetnu čast i privilegiju, posebno prilikom otvaranja ovakvog vjerskog objekta. Naša opština se može pohvaliti kao malo koja druga, istovremenom gradnjom pravoslavnih, katoličkih i islamskih vjerskih objekata – kazao je potpredsjednik opštine Bar Dragan Simović.

Predsjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Mujdin efendija Milaimi, rekao je kako je Besa malo selo, ali da se njena veličina ogleda u snazi i plemenitosti čestitih ljudi.

– Uz nadu da će ovaj objekat biti mjesto dijaloga, radosti i nade u bolje sjutra, pozivam sve ljude dobre volje da čuvaju svoje vrijednosti i ideale, kako ovaj lijepi kraj i zavičaj kao dio naše drage domovine, bude kuća svim ljudima i vjerama – kazao je Mujdin efendija Milaimi.

Na kraju svečanosti predsjednik organizacionog odbora Cazim Džeferović predao je ključeve reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću, uz poziv vjernicima da se pridruže klanjanju, koktelu i bogatoj trpezi, koju su pripremili domaćini.

Svečanost je upotpunio hor ilahija – Džamije Donji Murići i Besi, kao i hor medrese – Mehmed Fatih iz Podgorice.

www.pobjeda.co.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.