Svečana akademija maturantica druge generacije medrese Mehmed Fatih

U Centru za kulturu u Rožajama, 10. maja 2017. godine svečano je promovisana druga generacija maturantica medrese Mehmed Fatih, koje su ovu elitnu školu pohađale u Podgorici i Rožajama.

U uvodnoj riječi, direktor medrese Fuad ef. Čekić je izrazio zahvalnost roditeljima i učenicama na povjerenju, vjerujući da je medresa maturanticama  trasirala ispravan i suguran životni put.

Nakon toga, prikazana je video- projekcija kroz koju je prepunoj sali Centra za kulturu predstavljen dio najvažnijih vannastavnih aktivnosti učenika. Nakon toga, prisutnima se obratio pomoćnik reisa da'vu i obrazovanje, Rahman ef. Kačar. On je, ponesen impresijama sa prezentacije, odajući priznanje svima koji su učestvivali u obrazovanju maturantica, izjavio da su učenice ovim radom pišu historiju. “Prvi put je pokrivena žena, ušla u Skupštinu Crne Gore, govorila o ljudskim pravima. To su učinile maturantice medrese Mehmed Fatih”, izjavio je Kačar.

Pored nastupa hora medrese, dodjele zahvalnica zaslužnim profesorima: Redžep ef. Muriću, Ramiz ef. Luboderu i prof. Brunildi Kajošaj, u završnici programa prisutnima se obratio se hafiz Sulejman ef. Bugari, čijom dovom je okončana svečanost. IMG_5844 IMG_5845 IMG_5846 IMG_5847 IMG_5848 IMG_5849 IMG_5850 IMG_5851 IMG_5852 IMG_5853

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.