Susret reisa Rifata Fejzića sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari

 
Reis Rifat Fejzić i turski premijer Redžep Tajip Erdogan
Reis Rifat Fejzić i turski premijer Redžep Tajip Erdogan

Turska/Ankara – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić susreo se i razgovarao sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

Razgovor je vođen u sjedištu Islamske zajednice Turske u Ankari, 25.02.2011. godine, nakon zajedničke molitve džume namaza kojoj su prisustvovali i ministri turske Vlade, kao i veliki broj ličnosti iz javnog i političkog života Turske. Reis Fejzić je upoznao turskog premijera sa položajem Islamske zajednice i vjernika u Crnoj Gori, kao i projektima koji se realizuju pod njenom nadležnošću.

– Poštovani gospodine premijeru, najiskrenije se zahvaljujem na pomoći koju je turska Vlada i turski narod pružio raznim projektima Islamske zajednice u Crnoj Gori. Isto tako želim da naglasim dobre odnose koje ima država Crna Gora sa Turskom, uz želju da oni budu još čvršći i jači – kazao je reis Fejzić

Premijer Erdogan je izrazio zadovljstvo susretom sa poglavarom Islamske zajednice u Crnoj Gori, naglašavajući pri tom da se zvanična politika Turske rukovodi parolom „nula problema sa zemljama u regionu i šire“.

– Turska će nastaviti da pomaže sve korisne projekte Islamske zajednice, a vjerujemo da će saradnja sa državom Crnom Gorom i dalje napredovati. – kazao je premijer Erdogan.

Direktor TIKA Musa Kulaklikaja i reis Rifat Fejzić
Direktor TIKA Musa Kulaklikaja i reis Rifat Fejzić

Reis Rifat Fejzić, u skopu svoje posjete Ankari, susreo se i sa direktorom turske Vladine agencije za medjnarodnu saradnju i razvoj (TIKA) Musom Kulaklikajom. U srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da je postoji prostor za nastavak dobre saradnje Islamske zajednice i TIKE, kroz više značajnih projekata.

Direktor Kulaklikaja je obećao da će TIKA pozitivno odgovoriti na zahtjev Islamske zajednice za finansiranje opreme za Radio Islamske zajednice, odnosno studijske i emisione tehnike, kao i studija.

Pored Reisa Fejzića u delegaciji Islamske zajednice koja je boravila u višednevnoj posjeti vjerskim i državnim institucijama Turske bili su i Mujdin Milaimi predsjednik Sabora, Omer Kajošaj, direktor Medrese u Podgorici i Suljo Mustafić, član Mešihata i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.