Šokiran mržnjom Perovića prema islamu

Podgorica- Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da u izjavama lidera Liberalnog saveza (LSCG) Slavka Perovića ne prepoznaje onog Perovića od prije 20 godina, kao ni partiju koju je tada predstavljao.

Fejzić je Portalu RTCG kazao da ne vidi ništa što bi eventualno moglo da ukazuje na razloge napada Perovića na njega i Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

„Jer nikad niko iz Islamske zajednice nije pomenuo Liberalni savez Crne Gore i Slavka Perovića. Zbog čega on to radi, pojma nemam. Šokiran sam. To su izjave koje ne liče na LSCG, ni na Perovića. To su izjave koje liče više na nekog ko voli gusle kad malo više popije“, kazao je Fejzić.

Komentarišući izjavu Perovića da je on sa liberalima spasio glave Bošnjacima u Crnoj Gori, Fejzić je rekao Bošnjaci kao vjernici vjeruju da ih je samo bog spasio.

„Sigurno je da su u nekim teškim momentima liberali  imali korektnu politiku. Obzirom na ovo sad što se priča, sve to što su radili, ako nam udaraju gdje nam je najsvetije, onda nema potrebe da nas brani“, kazao je Fejzić, napominjući da je šokiran tolikim izlivima mržnje prema islamu.

Fejzić je rekao i da nije saglasan sa ocjenom Perovića da je islamska religija okupatorska, pojašnjavajući da „svi znaju da zapad nije mjesto odakle su objavljene religije“.

„ Sve religije su došle sa istoka, uključujući islam, hrišćanstvo, judaizam. Nijedna se nije pojavila ni na zapadu, ni na Balkanu. To što on govori prema islamu, zgražavam se. Naša vjera nije okupatorska. Nije na silu nikome nametnut, niti iz koga istjeran“, istakao je Fejzić.

www.rtcg.me

2 komentara na “Šokiran mržnjom Perovića prema islamu”

  1. Esellamu Allejkum,ovakvi komentari poput ovog Slavka Perovica pokazuje nam samo koliko nas postuju i cjene kao MUSLIMANE ,u Crnoj Gori.Sto mi kazuje da Crna Gora nije gradjanska Drzava jednakosti.a sto se samog Slavka perovica tice nebih puno obracao paznju na njega jer ni on sam nezna vise sta prica poznato vec odavo.

    Komentariši
  2. Stoga, ne bi bilo pretjerano ako se dobro izanaliziraju neki Peroviću veoma blsiki ljudi, koji se, čak, i pretvaraju da su dobri muslimani i nađu sebi za shodno da progovore za i u ime muslimana, da se svugdje miješaju sa službenicima Islamske zajednice, kao što su neki tzv. novinari koji su puno “sažalili” Dubrovnik, te da se takvi jednom zauvijek udalje iz bilo kojih krugova djelovanja Islamske zajendice. M.selam

    Komentariši

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.