Socijaldemokrate Crne Gore čestitali Bajram

Socijaldemokrate Crne Gore i koordinator Ivan Brajović uputili su čestitku povodom nastupajućeg islamskog praznika Kurban Bajrama, sa željom da ga proslave u miru, zajedništvu i međusobnom skladu.

“Kurban Bajram simbolizuje univerzalne ljudske vrijednosti, podsjećajući nas koliko je važno živjeti u međuvjerskom skladu i prijateljstvu, čineći da sva raznolikost i bogatstvo islamske vjere svakodnevno obogaćuje našu zajednicu i kulturu na jedinstven način. Želim da Kurban-bajram dočekate osnaženi u vjeri  koja će dati podsticaj u promovisanju dijaloga i tolerancije zarad opšteg dobra. Neka vas ovi dani podsjete na važnost međusobnog povezivanja, sloge i pomoći koju treba da pružimo jedni drugima, a pogotovo siromašnima i nemoćnima”, kazao je Brajović u čestitci.

Prema njegovim riječima, treba njegovatu humanost i pravičnost, kao i do sada, jer samo na taj način se može afirmisati vrijednosti humanog društva okrenutog svim građanima, bez obzira kojoj vjeri pripadali.

“Kurban-Bajram nosi poruku topline i radosti, a ne sumnjam da će Mešihat islamske zajednice, na čelu sa reisom i zajedno sa vjernicima nastaviti da  poziva na razumijevanje i poštovanje među svim građanima Crne Gore, što je prepoznatiljivost islamske tradicije”, dodao je Brajović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.