Saudijski konzul al-Zahrani u posjeti Mešihatu

image-1395585406736-VPodgorica, 20. Mart , Konzul Kraljevine Saudijske Arabije u Tirani, Muhammed al-Zahrani, boravio je u zvaničnoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori gdje je razgovarao sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori  Rifatom ef. Fejzićem. U kraćem razgovoru, reis je izrazio dobrodošlicu godspodinu al-Zahraniju i kazavši da su odnosi između Ambasade KSA u Tirani i ovog Mešihata veoma dobri. Između ostalog reis je uvaženom konzulu prenio vijesti o glavnim projektima čija je implementacija u toku. Kao najvažniji projekat je izgradnja internata za potrebe medrese u Podgorici „Mehmed Fatih“ kao i Islamskog centra u Rožajama. Na kraju reis se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Saudijske Arabije te potrebi da se ta saradnja još više intenzivira.
Konzul Saudijske Arabije u Tirani gospodin Muhammed al-Zahrani je izrazio zahvalnost na dobrodošlici i prenio selame od gospodina ambasadora KSA u Tirani. Izrazio je spremnost Ambasade da pomogne sve važnije projekte Islamske zajednice u Crnoj Gori.

image-1395585458421-VNakon sastanka sa reisom, u društvu glavnog imama u Podgorici i Nikšiću, Džema Redžematovića konzul je posjetio temelje Hadrovića džamije u Podgorici (na Draču), a potom i medresu u Tuzima gdje ih je dočekao direktor medrese Rahman ef. Kačar. U srdačnom razgovoru iskazana je spremnost na dalju saradnju, a al-Zahrani nije krio oduševljenje onim što je vidio. Na kraju razgovora direktor medrese je uručio prigodne hedije gospodinu konzulu.
Nakon formalnih razgovora gospodin Muhammed al-Zahrani je obišao građevinski kompleks internata i ženske medrese te izrazio zadovoljstvo sa postignutim stepenom realizacije bitnih projekata Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.