Sastanak sa ministrom pravde Turske, generalnim sekretarom zajednice turskih opština i zamjenicima direktora Tike

Drugog dana zvanične posjete Turskoj, reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima sastao se sa ministrom pravde Republike Turske, Bekirom Bozdagom.   U prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja i usaglašeni stavovi o dosadašnjoj i budućoj podršci turskih institucija radu Islamske zajednice u Crnoj Gori. Ministar Bozdag je istakao da ga raduje napredak i stabilnost Islamske zajednice u Crnoj Gori,  kao i kvalitet saradnje.

IMG_5630

Nakon toga, za reisa Fejzića i njegovu delegaciju upriličen je prijem u predsjedništvu Zajednice turskih opština, gdje je domaćin bio generalni sekretar Hayrettin Gungor sa saradnicima. Reis Fejzić se domaćinima zahvalio na prošlogodišnjoj pomoći u specijalizovanim pogrebnim vozilima, dok su domaćini iskazali spremnost da i u buduće budu od pomoći Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

IMG_5629

Posjeta Ankari je okončana sastankom sa zamjenicima generalnog direktora Tike, Birol Ćetinom i Ali Maskanom. Reis Fejzić se ovoj državnoj agenciji zahvalio na dosadašnjoj pomoći u realizaciji važnih kapitalnih projekata za Islamsku zajednicu, dok su domaćini istakli da ti projekti uz Allahovu pomoć svakako neće biti poslednji. IMG_5631 IMG_5632

 

IMG_5619 IMG_5622 IMG_5623 IMG_5624 IMG_5626 IMG_5628

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.