Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe posjetio školu Kur'ana u Plavu

IMG_1934Dana 6.12.2015. godine Enis ef. Burdžović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Plav i odgojno-obrazovne institucije na području tog medžlisa.
Činjeca je da često volja i elan za učenje sredinom školske godine opadnu, posebno ako se uzme u obzir opterećenje učenika ocjenama u školi. Sve se to može negativno odraziti kako na redovnost tako i na kvalitet usvajanja znanja u Darul-Kur'anu.
Prilikom posjete Darul-Kur'anu Burdžović je izrazio zadovoljsto brrojem polaznika kao i kvalitetom odgojno-obrazovnog procesa u ovoj instituciji.
Ovom posjetom polaznici odgojno-obrazovnih instituciija Medžlisa Islamske zajednice Plav dobili su dodatni motiv da nastave da se trude na putu usvajanja znanja o našoj plemenitoj vjeri.
Tim povodom Burdžović je ispred Vjersko-prosvjetne službe Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori polaznicima prvog i drugog stepena Darul-Kur'ana u Plavu uručio kao poklon komplete knjiga Osnovi vjere.
Predsjednik i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Plav Šeko Šabović i Sinan ef. Latić zahvalili su se Burdžoviću na posjeti izrazivši želju da ovakvih posjeta bude češće.
Radna posjeta je nastavljena sastankom koordinatora i nastavnog osoblja škole Kur'ana Časnog, Darul-Kur'an i šefa vjersko-prosvjetne službe i njegovih saradnika. Tokom sastanka je dogovorena jednodnevna ekskurzija za sve polaznike Darul-Kur'ana iz Plava kao i posjeta medresi “Mehmed Fatih” u Rožajama.

IMG_1903 IMG_1908 IMG_1917 IMG_1919 IMG_1922 IMG_1929 IMG_1930 IMG_1944 IMG_1945

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.