Reis Rifat Fejzić se sreo sa ministrom industrije i trgovine Turske Nihatom Ergunom

Reis Rifat Fejzić i ministar Nihat Ergun
Reis Rifat Fejzić i ministar Nihat Ergun

Podgorica – Tokom prvog dana boravka u Crnoj Gori, ministar industrije i trgovine Turske Nihat Ergun sreo se sa reisom Islamske zajednice Rifatom Fejzićem.

U otvorenom i srdačnom razgovoru reis Fejzić je upoznao turskog ministra o stanju muslimana i Islamske zajednice u Crnoj Gori, zahvalivši se turskoj Vladi za pomoć koju pruža ovoj instituciji. Reis Fejzić je pozvao ministra Erguna da doprinese većim ulaganjima Turske, jer je to u interesu kako turskih preduzetnika, tako i muslimana i svih gradjana u Crnoj Gori.

Otvaranje beranskog aerodroma biće od velikog značaja za cijeli region Sandžaka, sa obije strane granice i svih opština koje gravitiraju ovom području. To predstavlja vezu sa svijetom stanovnika ovog područja i veliku razvojnu šansu – kazao je Fejzić.

Ministar Ergun je prenio selame novoizabranog reisa Turske Mehmeta Gormeza, koji je prenio da ima dobru saradnju sa reisom Fejzićem. Ministar Ergun se zahvalio na toplom i srdačnom prijemu i kazao da će Islamska zajednica u Crnoj Gori imati stalnu potpru i podršku Turske. On je iskazao spremnost da se založi za realizaciju privrednih i infrastruktunih projekata i opremanja i projekta otvaranja beranskog aerodroma.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.